Marmer en natuursteen | Slijpen en polijsten

Slijpen, polijsten en impregneren van marmer en natuursteen vloeren is onze specialiteit. Als u vragen heeft  dan kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.

Krassen, doffe plekken en vlekken in marmer en natuursteen worden verwijderd door de vloer te slijpen en polijsten. Het slijpen van een vloer wordt ook vaak vloer schuren genoemd. Voor het verwijderen van diepe krassen en hoogteverschillen is grof slijpen noodzakelijk; dit wordt vlakslijpen genoemd. Na het slijpen kan de vloer mat, gezoet, zijdeglans of hoogglans afgewerkt. De vloer wordt vervolgens geïmpregneerd voor bescherming tegen vuil en vlekken.

De glans van marmer en natuursteen wordt hersteld door te polijsten. De toplaag van de vloer wordt verdicht en de karakteristieke tekeningen van de vloer worden beter zichtbaar.

Kiwi Floor Solutions, voorheen Marmeren-vloer, is zeer kundig in het renoveren van kalkhoudend natuursteen zoals marmer, Belgisch Hardsteen, travertin, terrazzo en granito. De meest uiteenlopende natuursteen vloeren zijn door ons te behandelen.

Slijpen

VLAKSLIJPEN MARMER | NATUURSTEEN

Vlakslijpen is het meest uitgebreide proces als het gaat om het slijpen van marmer en natuursteen vloeren. De vloertegels en voegen komen op gelijke hoogte, waardoor vuil zich nog nauwelijks in de voegen kan hechten.

In sommige gevallen zitten er veel hoogteverschillen in de vloer door ongelijke tegels. Voor een gegarandeerde vlakke vloer tot op de voeg is vlakslijpen de beste optie. In veel gevallen zal na het vlakslijpen aandacht moeten worden besteedt aan het opsporen en vullen van openstaande scheuren, aders en gaten. Na het herstellen van de glans zullen deze niet of verminderd zichtbaar zijn.

Vlakslijpen is geschikt voor marmer en natuursteen vloeren, zoals travertin, Belgisch Hardsteen, granito, terrazzo en graniet. Na het slijpen van de vloer kan in veel gevallen worden gekozen voor een afwerking in mat, gezoet, zijdeglans of hoogglans. Als laatste zal de vloer worden geïmpregneerd met een beschermende impregnering speciaal voor marmer en natuursteen vloeren.

FLEXIBEL SLIJPEN MARMER | NATUURSTEEN

Het flexibel slijpen van marmer en natuursteen vloeren is het alleen geschikt voor licht beschadigde vloeren zonder hoogteverschillen tussen de tegels. De vloer wordt relatief licht geslepen om kleine krasjes en doffe plekken te verwijderen. Uiteraard wordt het marmer of natuursteen goed schoon gemaakt en behandeld met een beschermende impregnering speciaal voor marmer en natuursteen vloeren.

Polijsten

MARMER | NATUURSTEEN POLIJSTEN

Marmer en natuursteen vloeren polijsten verwijdert kleine krasjes, doffe plekken en herstelt de glans van de vloer. Om diepere krassen en doffe vlekken te verwijderen wordt de vloer eerst geslepen.

Marmer en natuursteen vloeren polijsten is een bewerking waarbij de glans wordt hersteld door kleine krasjes, doffe plekjes en vlekjes te verwijderen. Met name de looppaden van de vloer zullen na verloop van tijd dof worden en de kleine krasjes zullen de marmeren of natuursteen vloer ontsieren. Ook het gebruik van verkeerd schoonmaakmiddel kan de glans van de vloer aantasten.

MARMER | NATUURSTEEN POLIJSTEN MET POLIJSTPOEDER 

Voor het polijsten van marmer vloeren zijn er zogeheten polijstpoeders verkrijgbaar. Deze poeders gaan in combinatie met water, een chemische reactie aan met de kalk in het marmer of natuursteen. Wij gebruiken polijstpoeder om sporen van het slijpen te verwijderen en voor het bereiken van een nog mooiere glans van het marmer of natuursteen.

ONS BEDRIJF OM UW MARMEREN VLOER TE POLIJSTEN

Wij werken met zelfontwikkelde technieken om uw marmeren of natuursteen vloer voor een aantrekkelijke prijs op te knappen zonder daarmee de kwaliteit uit het oog te verliezen. Alvorens de vloer te polijsten zullen wij deze (flexibel) slijpen en de voegen reinigen. Na het polijsten moet impregneren de vloer beschermen tegen het indringen van vuil en het ontstaan vlekken voorkomen.

  Vakkundig in het slijpen en polijsten van marmer en natuursteen vloeren

   Wij gebruiken Kiwi Floor machines voor een optimaal resultaat

Prijsindicatie is vaak mogelijk op basis van foto’s via e-mail of Whatsapp

Vrijblijvende offerte. Stuur een e-mail naar info@kiwifloor.nl,  bel ons op 085-0653965 of vraag online een prijsvoorstel op.

www.marmeren-vloer.nl

Wilt u meer informatie over het behandelen van marmer en natuursteen vloeren, dan kunt u ook terecht op onze externe website www.marmeren-vloer.nl