Houten Vloeren | Parket Schuren

Schuren van Parketvloeren | Houten Vloeren

Door het schuren van parketvloeren en houten vloeren wordt de toplaag verwijderd en komt er een nieuwe onbehandelde laag tevoorschijn. Indien nodig wordt de vloer gerepareerd en worden gaatjes gestopt. Vervolgens kunt u de vloer laten afwerken met een lak, olie of kleurolie. Iedere afwerking heeft voor- en nadelen, dus het is belangrijk om u goed te laten informeren om tot de juiste keuze te komen.

   Werkzaam in de omgeving van Dordrecht, Rotterdam, Breda

   Wij gebruiken Kiwi Floor machines en schuurmateriaal voor een optimaal resultaat en de beste stofafzuiging

Prijsindicatie is mogelijk op basis van foto’s via e-mail of Whatsapp

Vrijblijvend voorstel. Stuur een e-mail naar info@kiwifloor.nl,  bel ons op 085-0653965 of vraag online een prijsvoorstel op.

 

Vloer afwerken met olie of lak

Vloerolie | Waxolie

Een parketvloer of houten vloer die met vloerolie wordt afgewerkt krijgt een zeer natuurlijke uitstraling. Qua onderhoud moet er wel wat meer aandacht aan de vloer worden geschonken dan wanneer men voor een gelakte vloer kiest. Een groot voordeel van vloerolie is echter wel dat krassen minder zichtbaar zijn. Vloerolie brengt de mogelijkheid met zich mee om de vloer te kleuren.

Naast de vloerolie is er ook waxolie verkrijgbaar. Naast de impregnerende werking van de olie wordt er met deze afwerking ook een beschermend laagje op de vloer gezet dat de vloer beter moet beschermen tegen vet en vuil. De uitstraling van de vloer wordt wel beïnvloed door deze waslaag en dit is daarmee een belangrijk gegeven om bij uw beslissing te betrekken. Vraag voor uw vloer advies aan de vakman.

Lak

Parketvloeren en houten vloeren afgewerkt met lak zijn het meest onderhoudsvriendelijk. Vloeistoffen kunnen door de afgesloten structuur niet of nauwelijks intrekken en u hoeft de vloer ook niet periodiek te behandelen met onderhoudsmiddelen. Krassen in een gelakte vloer zijn niet plaatselijk te verwijderen en het is daarom raadzaam om regelmatig zand en vuil van uw vloer te verwijderen. Dit doet u het liefst met een zachte borstel, een stofzuiger met parketmond of een swiffer-systeem.

Parket of houten vloer lakkenParket of houten vloer met vloerolie

Voorbereiding

Als u overweegt om uw parket of houten vloer te laten schuren dan is het belangrijk om te realiseren dat de ruimte helemaal leeg moet zijn en dat de vloer gedurende de werkzaamheden niet of beperkt beloopbaar is. Het schuren kan, in tegenstelling wat soms beweerd wordt niet stofvrij, maar stofarm. Uiteraard proberen wij de verspreiding van stof zoveel mogelijk te beperken.

Onderhoud van Parket en houten vloeren

Het onderhouden van parketvloeren en houten vloeren bestaat uit dagelijks en periodiek onderhoud. Belangrijk om te weten is dat de met olie en was afgewerkte vloeren meer periodiek onderhoud nodig hebben dan vloeren die met lak zijn behandeld. Voor beide afwerkingen geldt dat voorkomen beter is dan genezen, dus meubelviltjes en andere vloerbeschermende producten zijn geen overbodige luxe.

Olie

Een olie heeft een impregnerende werking en verzadigt de vloer. Dit voorkomt dat vet en vuil in de poriën van het hout kan trekken. Door gebruik en dagelijks onderhoud wordt er olie aan het hout onttrokken en neemt de beschermende werking af. Door de vloer één of twee keer per jaar in de onderhoudsolie te zetten zorgt u ervoor dat de bescherming en de kleur in stand blijft.

Lak

Parketvloeren en houten vloer die zijn afgewerkt met lak behoeven minder onderhoud dan geoliede vloeren. Lak sluit de toplaag van de vloer af en vormt een relatief dikke laag die in regel harder is dan het hout. Om de levensduur van uw vloer te verlengen raden wij u aan om de vloer regelmatig te ontdoen van zand en vuil, zodat krassen voorkomen worden. Voor het dagelijks onderhoud raden wij u aan om gebruik te maken van een swiffer-systeem, een zachte bezem of een stofzuiger met parketmond.