MARMER | NATUURSTEEN SCHOONMAAK EN ONDERHOUD

Marmer en natuursteen op de juiste wijze schoonmaken en onderhouden is belangrijk om doffe plekke, vlekken en vuile voegen in uw vloer te voorkomen. Doffe plekken, vlekken en vuile voegen zijn vaak een gevolg van verkeerd of te weinig onderhoud. Goed onderhoud van marmer en natuursteen is erop gericht om, met het juiste onderhoudsmiddel, de porïen van de steen tegen indringend vuil te beschermen. Wanneer er geen vuil in de poriën kan trekken is het schoonmaken van marmeren en natuursteen vloeren makkelijker. Wij geven u graag schoonmakadvies om doffe plekken, vlekken en vuile voegen in uw vloer te voorkomen. Wij bieden ook intensieve schoonmaak aan voor het schoonmaken van marmeren en natuursteen vloeren.

MARMER EN NATUURSTEEN SCHOONMAKEN

Marmer en kalkhoudend natuursteen zijn vaak poreus en zijn daarmee kwetsbaar. Na “verkeerd” schoonmaken en onderhoud kan er vuil in deze poriën achterblijven, waardoor de vloer vies oogt en minder glans heeft. Een verkeerd schoonmaakproduct kan ernstige doffe plekken of een vettige laag op marmer en kalkhoudend natuursteen veroorzaken, dus wees voorzichtig en laat u adviseren indien nodig.

Op marmeren en kalhoudende natuursteen vloeren raden wij alleen schoonmaakmiddelen aan die een ph-waarde hebben van 7 of hoger. Deze schoonmaakmiddelen zijn niet zuur en tasten de kalk in marmer en natuursteen niet aan. Schoonmaakmiddelen zoals schoonmaakazijn, antikalk en schoonmaakmiddelen met citroenzuur kunt u beter vermijden. Deze producten bevatten zuur en veroorzaken doffe plekken.

Is uw marmeren vloer vies of zitten er vreemde vlekken in dan is het raadzaam om contact met ons op te nemen. Met uw beschrijving, het liefst ondersteund met foto’s van de vlek in de vloer, kunnen wij vaak het probleem herkennen en een oplossing aandragen.

Vloeren van travertin, hardsteen en terrazzo zijn net als marmer kalkhoudend en behoeven hetzelfde onderhoud.

Zuren tasten marmer en natuursteen aan. Doffe vlekken ontstaan vaak als gevolg van verkeerde schoonmaakproducten of na het morsen van zuurhoudende dranken, zoals rode wijn en fruitsappen.

NATUURSTEEN VLOEREN SCHOONMAKEN

Naast marmer zijn er ook ander natuursteensoorten waar vloeren van vervaardigd worden, zoals kwartsiet, graniet en leisteen. Kwartsiet, graniet en leisteen zijn niet-kalkhoudend en daarmee beter bestand tegen een grotere verscheidenheid aan schoonmaakmiddelen en onderhoudsmiddelen. Uiteraard dient u altijd voorzichtig te zijn met uw vloer en bij twijfel kunt u contact met ons opnemen.

VOEGEN SCHOONMAKEN | VOEGVERVUILING NATUURSTEEN

Een van de lastigere aspecten van het schoonmaken van marmeren en natuursteen vloeren zijn het reinigen van zwaar vervuilde voegen. Marmer en natuursteen kunnen bij gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen beschadigd raken en zodoende is goede kennis van essentieel belang. Zijn de voegen van uw vloer zo vies dat de originele kleur niet meer is terug te zien en krijgt u ze niet schoon dan kunt u uw vloer door ons laten reinigen en uiteraard zullen wij de voegen daarbij niet vergeten.